به گفته رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه ای، جمهوری اسلامی به صورت سیستماتیک فاسد نیست و نمونههای فساد مالی در جمهوری اسلامی نشانه فساد در کل این نظام نیست. البته، تعجبی ندارد کسی که خودش نقش اصلی را در فساد سیستماتیک و اقتصادی جمهوری اسلامی دارد این چنین اظهاراتی را بیان کند. علی خامنه ای همیشه سعی میکند خودش را فاقد مسئولیت در قبال هر چیزی معرفی کند اما برخلاف آنچه ادعا میکند، این آقای بی مسئولیت خیلی هم مسئول است و یکی از مواردی که باید در قبال آن پاسخگو باشد فساد اقتصادی زیر نظر اوست.
در این مقاله بررسی خواهیم کرد که علی خامنه ای چگونه فساد اقتصادی را در جمهوری اسلامی مدیرت کرده و در فساد سیستماتیک این نظام نقش مستقیم دارد.
نقش مستقیم علی خامنهای در فساد اقتصادی سیستماتیک جمهوری اسلامی
از ابتدای انقلاب اسلامی در سال ۵۷، داراییهای بسیاری از شهروندان و همچنین دارایی های نظام پیشین ایران به نفع مقام ولایت فقیه مصادره شده و تحت مالکیت رهبری جمهوری اسلامی در آمدند. این نهادها با گذشت چهل و چند سال از انقلاب ۵۷ کماکان تحت مالکیت علی خامنهای هستند و به نوعی مافیا اقتصادی وی را در اقتصاد ایران تشکیل دادهاند.
علاوه بر این، با در دست داشتن قدرتی بی حد و مرز، علی خامنهای به راحتی فساد اقتصادی را در جمهوری اسلامی مدیریت میکند و در گذشته ثابت کرده است که اصلا علاقهای به رسانهای شدن پروندههای فساد اقتصادی ندارد.
بنابراین، نقش مستقیم علی خامنهای در فساد اقتصادی از نظر نهادهای زیر مجموعه او و تلاش وی برای حمایت از فساد اقتصادی قابل بررسی است.
نهادهای زیر نظر علی خامنه ای
علی خامنهای خود را بی مسئولیت از هرچیزی بیان میکند اما بخش عمدهای از فساد اقتصادی در جمهوری اسلامی توسط نهادهایی صورت میگیرد که مستقیما زیر نظر او هستند. نهادهای زیر مجموعه علی خامنه ای به سه دسته ارگان های حاکمیتی، ارگانهای غیر حاکمیتی ارگانهای مستقل از دولت تقسیم میشوند.
- ارگان حاکمیتی زیر مجمعه علی خامنه ای عبارتند از:
- سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
- سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
- ارتش جمهوری اسلامی ایران
- شورای نگهبان
- مجلس خبرگان
- قوه قضائیه ایران
- نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
- شورای عالی امنیت ملی
- سازمان بسیج مستضعفین
- نیروی انتظامی
ارگانهای غیر حاکمیتی زیر مجموعه علی خامنهای عبارتند از:
- بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس
- سازمان اوقاف و امور خیریه
- سازمان حج و زیارت
- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
- شورای عالی انقلاب فرهنگی
- شورای عالی فضای مجاز
نهادهای مستقل از دولت که مستقیم زیر مجموعه علی خامنه ای هستند عبارتند از:
- آستان قدس رضوی
- آستان معصومه
- آستان شاه چراغ
- بنیاد پانزده خرداد
- بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی
- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
- دفتر تبلیغات اسلامی
- اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان
- سازمان تبلیغات اسلامی
- ستاد اجرایی فرمان امام
- سازمان اقتصادی کوثر
- شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
- شورای عالی قرآن
- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
- کمیته امداد امام خمینی
- مؤسسه اطلاعات
- بنیاد علوی
- مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
- حوزه علمیه قم
- بنیاد برکت
- مؤسسه کیهان
- مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران
- مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
- نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- نهاد نمایندگی رهبری در مراکز استانها
با اینکه قانون مالیات بدون بررسی درآمد برای افراد و کسب و کارهای معمولی که مرتبط با حکومت نیستند اعمال میشود و در حال حاضر هر کسی که یک دستگاه پوز یا همان کارتخوان داشته باشد مجبور به پرداخت مالیات از مجموع تراکنشهای سالیانه خود میشود، اما هیچکدام از نهادهای زیر مجموعه علی خامنهای مالیات پرداخت نمیکنند. این نهادها یا در قانون جمهوری اسلامی به طور کامل از مالیات معاف هستند و یا اصلا اداره مالیات توان گرفتن مالیات از آنها را ندارد.
از طرف دیگر، بودجههای هنگفت دولتی برای این نهادها تصویب میشود و این درحالی است که جز فساد و دزدی از اموال عمومی خروجی دیگری ندارند. به عنوان مثال، جامعة المصطفی العالمیه نهادی است که وظیفه آن تبلیغ ایدئولوژی حکومت و اسلام شیعه در خارج از ایران میپردازد. این نهاد که از سوی آمریکا و کانادا نیز تحریم شده است، در سال ۱۴۰۲ بودجهای ۸۹۵ میلیارد تومانی دریافت میکند.
بودجه برخی دیگر از نهادهای زیر نظر علی خامنهای در سال ۱۴۰۱ به ترتیب زیر است:
- ستاد امر به معروف و نهی از منکر ، ۷۶ میلیارد تومان
- سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان
- صدا و سیمای جمهوری اسلامی، ۷ هزار و ۵۳۱ میلیارد تومان
- شورای عالی حوزه های علمیه قم، ۳ میلیارد تومان
- موسسه نگهداری از مقبره خمینی ۳۶ میلیارد تومان
- وزارت ارشاد جمهوری اسلامی، ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان
- سازمان تبلیغات اسلامی، ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد تومان
- مرکز تحقیقات حوضه علمیه قم، ۶ هزار میلیارد تومان
- موسسه نشر آثار روح الله خمینی، ۱۰۰ میلیارد تومان
اما علاوه بر بودجههای کلان به سازمانهای تحت نظر خامنهای، تقریبا در هر اختلاسی که رسانهای میشود پای نهادهای زیر نظر او در میان است. اختلاس اخیر ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه یکی از این نمونهها است.
براساس گزارشی که مجلس خود جمهوری اسلامی از این فساد اقتصادی منتشر کرده است، مبلغ ۴۳ میلیارد تومان از طرف فولاد مبارکه در بانک رسالت سرمایه گذاری شده است تا به افراد مرتبط با سپاه پاسداران وام داده شود. همچنین با دستور فرمانده سپاه صاحب الامر اصفهان، ۳۳۵ میلیون تومان از طرف فولاد مبارکه به حساب مد نظر وی واریز شده است. از طرف دیگر، یک میلیارد و ۵۲۶ میلیون تومان از شرکت فولاد مبارکه به حساب معرفی شده فرمانده نیرو انتظامی اصفهان وارد کرده و دادگستری زرین شهر نیز ۳۰۰ میلیون تومان تحت عنوان تجهیز ساختمان از فولاد مبارکه دریافت کرده است.
علاوه بر سپاه پاسداران و نیروی انتظاری، امامان جمعه و وزارت اطلاعات نیز در لیست رشوه بگیران سنگین فولاد مبارکه هستند که اشاره به جزئیات دریافت رشوه آنها به یک مقاله جدا نیاز دارد اما چیزی که بین همه آنها مشترک است این است که این نهادها مستقیما زیر نظر علی خامنهای قرار دارند و بدون شک فساد مالی آنها با کسب اجازه از رهبر جمهوری اسلامی انجام گرفته است.
تلاش علی خامنهای برای حمایت از فساد سیستماتیک
علی خامنهای به خوبی میداند که پایههای نظام جمهوری اسلامی از ابتدا بر پایه فساد بنا نهاده شدهاند و این نظام به هیچ عنوان یک نظام قانونمند برای بهتر کردن وضعیت زندگی ایرانیان نیست اما همان اندازه که رهبر جمهوری اسلامی از فساد سیستماتیک نظام دیکتاتوری خود اطلاع دارد، به همان اندازه نیز تلاش میکند تا آن را پنهان کند.
در حالی که به خوبی برای مردم ایران روشن شده است که سر تا پا سیستم جمهوری اسلامی فاسد است و هیچ فرد سالمی در این نظام نمیتواند جایگاه داشته باشد اما رهبر جمهوری اسلامی بر سالم بودن سیستمی که خود در راس آن قرار دارد اصرار دارد. علی خامنهای در سال ۱۳۹۶طی یک سخنرانی به موضوع فساد واکنش نشان داده بود. وی در این باره گفت:
«فساد موردی داریم اما فساد سیستمی نداریم. هرکس میگوید سیستمی است بیخود میگوید.»
وی همچنین در مورد ناکارآمدی جمهوری اسلامی گفته بود:
بزرگترین دلیل «کارآمدی نظام»، استمرار و بقای آن است و اگر نظام اسلامی ناکارآمد بود، تاکنون بلعیده شده بود.
علی خامنهای در این سخنرانی نیز بار دیگر از نظام شاهنشاهی پهلوی به عنوان سپر بلای خود استفاده کرد و گفت:
«فساد سیستمی در دوره طاغوت وجود داشت و سیستم به طور طبیعی فسادآور بود اما امروز، فسادهایی وجود دارد که اگرچه فسادهای اما علاوه بر انکار فساد، علی خامنهای هیچ مشکلی با سرپوش گذاشتن بر روی فساد اقتصادی در جمهوری اسلامی ندارد و به صورت آشکارا با صحبت کردن در مورد فساد مخالفت میکند. شهریور ماه ۱۳۹۰، زمانی که جامعه ایران این چنین به فساد سیستماتیک جمهوری اسلامی پی نبرده بود و به شنیدن پشت سر هم اخبار اختلاس عادت نداشت، خبر اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی بانکهای ایران بخش بزرگی از جامعه را دچار بهت کرده و تقریبا همه در مورد آن صحبت میکردند. علی خامنهای اما از پرداختن هرچند محدود رسانهها به اخبار این اختلاس خشمگین بود و مدتی بعد در سخنرانی خود گفت:
«دیگه نباید خیلی کش بدهند قضیه را»
در این سخنرانی بارها علی خامنهای پافشاری کرد که مسئولین جمهوری اسلامی پیگیر اختلاس 3 هزار میلیاردی هستند؛ پیگیریهایی که بعد از ۱۱ سال به هیچ نتیجهای نرسیدهاند.
کلام آخر
بودجه کلان برای نهادهای زیر نظر خامنهای و ردپای همیشگی آنها در پروندههای فساد اقتصادی، تلاش وی برای انکار فساد سیستماتیک و همچنین جلوگیری از اطلاع رسانی در مورد فساد اقتصادی همه و همه بیانگر این مسئله هستند که خود علی خامنهای نقش اصلی را در فساد اقتصادی دارد.
این رهبر بی مسئولیت در پشت دولتی که با مهندسی خودش به قدرت میرسد پنهان شده و یک امپراطوری جداگانه سر تا سر فاسد برای خود ساخته است. تجربه چهل و چند سال اخیر نشان میدهد این امپراطوری پنهان که دستش مستقیم در جیب مردم ایران قرار دارد، به هیچ عنوان اصلاح پذیر نبوده و تنها با سرنگونی نظام جمهوری اسلامی فشار کمر شکن آنها از روی شانههای ملت ایران برداشته خواهد شد.